Agon


Agon

1. Oud Grieks: een conflict, rechtszaak, (wed)strijd of rivaliteit tussen partijen, nl. de protagonist en de antagonist.

2. Een intellectueel conflict of concurrentie van ideeën.

3. Een bordspel gespeeld met een hexagonaal betegelde board.

Ons kantoor


AGON Advocaten staat voor adviesverlening aan en geschillenbeslechting voor ondernemingen.


Het kantoor is vooral zakelijk georiënteerd. Tot onze klantenkring behoren vooral (middel)grote en kleine ondernemingen, maar ook particulieren en overheidsinstellingen.


Opgericht medio 2014, bundelen Winfried Horemans en Els Driesen hun jarenlange ervaringen binnen middelgrote advocatenkantoren om cliënten persoonlijk te begeleiden en bij te staan. Daarbij staat vooral de rol van advocaat als vertrouwenspersoon en raadgever centraal.Visie en werkwijze


  • Juridische kennis met pragmatische, zakelijke oplossingen


De persoonlijke en pragmatische stijl van onze dienstverlening leidt steeds tot een oplossing op maat van de cliënt, zelfs in de meest complexe dossiers. De jarenlange praktijkervaring met de ondernemingswereld en met complexe transacties, opgedaan in gespecialiseerde middelgrote advocatenkantoren, staat garant voor een deskundige aanpak van uw dossier, waarbij dialoog en overleg centraal staan. Ons uitgangspunt hierbij is de cliënt ruggensteun te geven waar hij die nodig heeft: bij ons op kantoor, in uw bedrijf, op de werf, bij de bevoegde administratie, rond de onderhandelingstafel, in de rechtbank, enz. Door onze persoonlijke contacten met de cliënt krijgen wij inzicht in de noden van zijn bedrijvigheid en kan er tactisch en strategisch meegedacht worden over oplossingen. Agon is uw partner op het terrein.


  • Adviesverlening, geschillenbeslechting, onderhandeling


Agon Advocaten streeft prioritair naar oplossingen i.p.v. lang aanslepende conflicten. Oplossingen moeten daarom niet steeds gezocht worden in procedures. Onze klemtoon ligt op adviesverlening en preventieve actie zodat een (potentieel) conflict van bij aanvang kan gestuurd of zelfs vermeden worden. Goede en aangepaste overeenkomsten en adviezen geven u daarbij de meeste zekerheid en dus de beste gemoedsrust.

Blijkt een (gerechtelijke) procedure evenwel onvermijdelijk, dan gaan we met alle middelen tot het uiterste om de belangen van onze cliënt te verdedigen. Dit gebeurt steeds door het belang van de cliënt op de eerste plaats te stellen en enkel deze zaken waarin wij een behoorlijke slaagkans zien, door te zetten.

Onze rol als advocaten is adviseren en onderhandelen waar nodig en slechts gerechtelijk procederen waar het echt moet.


  • Belgisch én internationaal


Agon Advocaten is actief over het ganse land. Wij maken gebruik van onze internationale relaties met advocatenkantoren in Nederland, Duitsland en Wallonië, waardoor de belangen van onze cliënten over de grenzen heen behartigd worden. Bij ons behoudt de cliënt desgewenst het contact met zijn betrokken advocaat die steeds zijn gesprekspartner blijft, zelfs indien in het belang van het dossier een andere advocaat van de internationale relatie wordt ingeschakeld.